حلزون آچاتینا

 حلزون آچاتینا که زیرمجموعه خانواده حلزونهای خشکی بحساب می آید, به حلزون غول پیکر آفریقایی نیز شهرت دارد. از دیگرزیرمجموعه های این گونه میتوان به Lissachatina , Archachatina اشاره کرد.

در اصل بومی شرق آفریقا ,کشورهایی مثل تانزانیا, کنیا, اتیوپی, اوگاندا میباشد ولی امروزه آنها را میتوان تقریبا در تمامی قاره ها بجز قطب جنوب پیدا کرد. شاید طعم و ظاهرش آنچنان دلچسب همه نباشد ولی بخاطر وجود پروتئین فراوان (86%) کلسیم وانواع مواد معدنی وارد منوی غذایی خیلی از خانوادها و رستورانهای سراسر جهان شده است.

یکی از گونه های پرطرفدار برای پرورش نژاد آچاتیناست. ما در مقاله پرورش حلزون مهمترین مزایا و دلایل این گونه را بررسی کرده ایم . برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این مقاله رجوع کنید.

دلیل فراگیر شدن مزارع پرورش حلزون آچاتینا در جهان تنها بخاطر افزایش تقاضا برای سرو در رستورانها نیست امروزه بسیاری از شرکت های تولید کننده محصولات زیبایی از موسین این حلزونها در ترکیبات محصولات زیبایی و مراقبت از پوست (Skin-care products) خود استفاده میکنند که این امر هم به رشد و گسترش مزارع حلزون کمک کرده است.

محبوبترین حلزون های اکواریومی را میتوانید در مقاله ی انواع حلزون اکواریومی مشاهده کنید.

موسین (mucin) حلزونها حاوی ترکیبات منحصر به فردی است که به جوانسازی پوست ، جلوگیری از ایجاد چین و چروک به دلیل افزایش سن ،جلوگیری از ایجاد جوش و ازبین بردن انواع لک واسکار جوش کمک میکند که این خواص بینظیر از چشم شرکتهای داروسازی دور نمانده و توجه آنها را به شدت به خود جلب کرده است. البته این همه ماجرا نیست در خیلی از کشورها به خصوص کشورهای جنوب شرق آسیا مثل اندونزی فیلیپین کره جنوبی ژاپن چین تایلند مالزی استفاده از حلزون زنده به عنوان یک روش جدید برای جوانسازی و ترمیم انواع آسیب های پوستی طرفداران زیادی پیدا کرده. به این روش به اصطلاح حلزون تراپی یا حلزون درمانی گفته میشود.

حلزون آچاتینا

زیستگاه :

زیستگاه آچاتینا باید همیشه مرطوب و دور از نور مستقم خورشید باشد. نور خورشید باعث خشکی آب بدن آچاتینا میشود که این اصلا خوب نیست. شاید به همین دلیل است که آچاتینا ها جز حیوانات شب فعال هستند. آنها در طول روز در لاک خود فرو رفته و میخوابند و با غروب خورشید و خنک تر شدن هوا فعالیت خود را شروع می کنند. نتنها آچاتیناها بلکه همه حلزونها خشکی شب فعال اند.

 آچاتینای بالغ نسبت به تغییرات آب و هوایی ،پوشش گیاهی و تغییرات محیطی مقاومت و سازگاری بیشتری از خود نشان میدهد ولی جوجه آچاتینا نسبت به این نوع تغییرات آسیب پذیر است و زود از بین میرود.

دمای بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد و رطوبت بین 75 تا 90درصد ایده ال ترین شرایط برای رشد و پرورش حلزون آچاتینا بشمار می آیند. این حلزونها به طور متوسط بین 5 تا 8 سال عمر و تا 30 سانتیمتر رشد میکنند.

archachatina-marginata
Archachatina-Marginata

غذای حلزون آچاتینا :

زبان حلزونها که رادولا نامیده میشود دارای دندانهایی است که به آنها این امکان را میدهد از برگ درختان گرفته تا پوست تنه درختان را برش داده ، خورد کرده و ببلعند.طیف وسعیی از برگها ، ساقه ها ، میوه گیاهان ، قارچها ، سبزیجات ، غلات، صیفیجات ، انواع محصولات زراعی و باغی (کاهو، خیار،خربزه،هندوانه،گوجه،سیب،کلم بروکلی، کدو تنبل و…) در منو غذایی آنها قرار دارد.

انواع حلزون خوراکی عنوان مقاله یی است که ما در آن محبوب ترین گونه های حلزون خوراکی را معرفی کرده ایم.

خواص گوشت آچاتینا :

براساس پژوهشی که توسط دکترویلفرد سفا از دانشگاه کوماس(Kumasi Technical University ) کشور غنا انجام شده گوشت حلزون آچاتینا دارای پروتئین و مواد معدنی زیادی است که در جدول زیر نتیجه این پژوهش ارئه شده است.

ABSTRACT The purpose of this research was to determine the protein, moisture, ash, fat, total carbohydrate, as well as the mineral content of snail (Achatina achatina) meat, and relate that to acclaimed health benefits associated with its consumption. The results from the analysis showed that A. achatina meat is rich in protein (82.96%) and low in both total carbohydrate (3.26%) and fat (3.98%). The major minerals found in this study were calcium (585.5 mg/100 g), phosphorus (269.2 mg/100 g), potassium (331.8 mg/100 g) and zinc (39.0 mg/100 g). However, iron, and copper content of A. achatina meat were less than 10 mg/100 g. The results of this study revealed that, the meat of A. achatina is a good source of protein and minerals, and may be used to treat nutritional deficiencies and manage diseases such as high blood pressure, diabetes mellitus and stroke. It was evident from this study that, A. achatina meat is rich in protein and minerals, but low in fat, and that its consumption can promote good human health.
ویتامین و مواد معدنی مقدار میلی گرم در 100 گرم
پروتئین 86%
کلسیم 585
فسفر 269
پتاسیم 331
زینک 101
علاوه بر اینها ویتامین A , B6 , B12 و K از دیگر ویتامین های موجود در گوشت حلزونها میباشند.

نکته: در دسته بندی حلزونها شکل صدف ، رنگ صدف ، اندازه صدف و نقش و نگار روی صدف در تشخیص نوع و سن حلزون بسیار کمک کننده است.

تولید مثل حلزون آچاتینا :

حلزون آچاتینا بعد از 6 ماهگی قادر به تولید مثل است. آنها هم مثل سایر گونه های حلزونها همافرودیت هستند به این معنا که هم دارای اندام جنسی نر و هم اندام جنسی ماده هستند ولی با این حال خود بارور نمیشوند و برای تولید مثل به یک گونه دیگر از جنس خود وابسته هستند. حلزونها با توجه به سن و اندازه حلزونهای دیگر جفتگیری میکنند.

حلزونهای جوان و نابالغ فقط توانایی تولید اسپرم را دارند در نتیجه برای تولید مثل باید از یک حلزون بالغ کمک بگیرند زیرا حلزونهای بالغ هم اسپرم و هم تخمک را با هم تولید میکنند. حلزونها قادرند تا دو سال اسپرم را در خود زخیره کنند.

هر حلزون بالغ بسته به سن و اندازه و شرایط محیطی چیزی بین 100 تا 500 عدد تخم میگذارد.

زمانی که دوتا حلزون تصمیم به تولید مثل میگیرند حلزون کوچکتر روی پوسته حلزون بزرگتر رفته و نقش حلزون نر را ایفا میکند و حلزون بزرگتر نقش حلزون ماده را. بعد از جفتگیری بین 8 تا 20 روز طول میکشد که تخم های بارور شده گذاشته شوند. تخمها معمولا بعد از 11 تا 15 روز تبدیل به جوجه حلزون میشوند. حلزون های اچاتینا فصل خاصی برای جفتگیری ندارند. آنها قادرند در صورت شرایط مناسب هر 2 تا 3 ماه وارد مرحله جفتگیری شوند. در ادامه نحوه تخمگذاری حلزون غول پیکر آفریقایی را با هم می بینیم.

براساس پژوهشی که مایکل اولواله آکینولا و اولاتونجی ابوبکر جیموه روی گیاه Leucaena Leucocephala یا با اصطلاح

River Tamarind انجام دادند به این نتیجه رسیدند که تغذیه آچاتینا با این گیاه روی قدرت باروری ، کیفیت و تعداد تخم تاثیر قابل توجه یی میگذارد. در ادامه قسمتی از این پژوهش که به زبان انگلیسی منتشر شده را با هم میخوانیم.

Snails fed with Leucaena leucocephalainclusive diet had better egg production, fertility, hatchability, and juvenile snails accompanied with gonadosomatic index across the treatments. Concentrate ration is essential for optimal reproductive output in snails

برای خواندن متن کامل مقاله میتوانید به این آدرس مراجعه کنید. https://bnrc.springeropen.com/articles/10.1186/s42269-020-00378-w

زیر مجموع های خانواده آچاتینا :

لاساچاتینا فولیکا (Lissachatina fulica) ، لاساچاتینا رتیکولاتا (Lissechatina Reticulata) ، آرچاچاتینا مارجینتا ( Archachatina Marginata ) جزئ خانواده و از زیر مجموع های گونه اچاتینا محسوب میشوند.

لاساچاتینا فولیکا خودش به چند زیر مجموعه دیگر تقسیم میشود مثل :

  • Lissachatina fulica castanea
  • Lissachatina fulica coloba 
  • Lissachatina fulica hamillei

انواع حلزون آچاتینا:

آچاتینا فولیکا جید (Achatina Fulica Jade):

آچاتینا فولیکا آلبینو (Achatina Fulica Albino):

لاساچاتینا رتیکولاتا (Lassachatina Reticulata) :

آرچاچاتینا مارجیناتا (Archachatina Marginata):

آچاتینا رودوستوما (Achatina Rhodostoma) :

gree-shell-achatina
Achatina-Rhodostoma

عکس حلزون آچاتینا :

همانطور که در عکس ها مشاهده میکنید, شکل هندسی همه نوع آچاتینا مخروطی شکل است. ولی رنگ صدف و نقش و نگار و خطوط روی لاک آنها با یکدیگر متفاوت است.

حلزون اچاتینا فولیکا رتیکولاتا
Lissachatina Reticulata
lissachatina fulica
Lissachatina Fulica
achatina-reticulata
Lissechatina Reticulta albino
achatina fulica albino
Achatina Fulica Albino
lissachatina fulica hamillei
حلزون اچاتینا مارجیناتا قهواه
Archachatina Marginata
achatina fulica jade
Achatian fulica Jade

لطفا با نظرات خود ما را در بهبود کیفیت مقالات یاری کنید.

4.7/5 - (19 امتیاز)

متن دیدگاه‌ها

  • دانیال
    1402-08-21 در 10:40 ب.ظ

    سلام.دوستان حلزون ها چندوقته بالغ میشوند و بزرگ میشوند؟

  • موژان
    1402-04-17 در 12:47 ق.ظ

    مطالب مفید بود با تشکر از شما
    یک سوال داشتم ایا شرکتی رو میشناسید که خرید حلزون داشته باشند؟

    • meysam
      1402-05-13 در 8:16 ق.ظ

      سلام. بله اخیرا تو اکثر استانها نماینده هایی هستند که حلزون خریداری میکنند. با یک سرچ ساده در گوگل می توانید پیدا کنید.

    • امید شکوه
      1402-09-19 در 12:07 ق.ظ

      بنده خریدارم

  • رضا
    1402-04-11 در 8:38 ق.ظ

    ممنون توضیحات خوب کاملی بود

    • من الان کلی حلزون دارم اما هیچ کس نمیخره ازم ،همه فقط فروشنده هستن لطفا با این مطالب مردم و گول نزنید
      1402-07-14 در 7:37 ب.ظ

      دو میلیون خریدم کلی هزینه خاک و کود و کاهو دادم الان شش هزارتا دارم هیچ‌کس نمیخره،ازشرکت مادرفارم خریدم الان فرار کردن فلنگ و بستن ،قرارداد نوشتن برامون که از ما میخرن به همین شرط ما خریدیم به این امید ،خدا نگذره ازشون

  • ندا سرداری
    1402-03-15 در 11:47 ق.ظ

    سلام ایا حلزون اچاتینا مشتری داره یا نه

  • میلاد
    1402-03-05 در 9:29 ق.ظ

    چقدر مقاله خوبی بود سوالی که داشتم اینکع حلزون آچاتینا چقد عمر میکند

    • پشتیبان بازار آنلاین سایت شمال
      1402-03-05 در 9:31 ق.ظ

      پاسخ سوالتون در مقاله هست میلاد جان

  • مژگان
    1402-02-27 در 7:14 ب.ظ

    ممنون از مقاله خوبتون. یه سوال داشتم میشه یکی از اینا بعنوان حیوون خانگی مگه داشت ؟ خطرناک نیستن ؟ از لحاظ انگل یا آلودگی اینجور چیزا

    • meysam
      1402-02-28 در 6:30 ق.ظ

      مشکلی نداره . خودم چنتا دارم. تو آمریکا و اروپا بعنوان پت نگهداری میکنن. ما در مقاله پرورش حلزون توضیح دادیم. میتونین مطالع کنین.

  • امیر علی
    1402-02-14 در 9:48 ق.ظ

    به عنوان حیوون خانگی هم میشه اینارو نگه داشت ؟

    • پشتیبان بازار آنلاین سایت شمال
      1402-02-15 در 2:25 ب.ظ

      بله خودم 10 تا دارم

  • محمد
    1402-01-31 در 10:16 ب.ظ

    مقاله خیلی خوبی بود

    • پشتیبان بازار آنلاین سایت شمال
      1402-02-01 در 12:16 ق.ظ

      ممنون از نظرتون محمد جان

  • مینا
    1402-01-13 در 12:37 ق.ظ

    ممنون از اطلاعات خوبی که دادین.

  • 1456
    1402-01-12 در 11:55 ق.ظ

    توضیحات عالی و مفید بود.

یک نظر ارسال کنید