انواع حلزون آکواریومی

تقریبا تمام افرادی که با آکواریوم سروکار دارند کم و بیش با انواع حلزون آکواریومی آشنا هستند. حلزونهای آکواریومی همان حلزونهایی هستن که در طبیعت به آنها حلزون آب شیرین (Freshwater snail) گفته میشود.

حلزون خرگوش (Rabbit Snail) ، حلزون سیب (Apple Snail) ، حلزون قاتل (َ Assassin Snail) ، حلزون مرموز (Mystery Snail) ، حلزون نریت (Nerite Snail) ، حلزون شیپوری مالزیایی (Malaysian Trumpet Snail) از خانواده حلزون آب شیرین هستند که جزئ پرطرفدار ترین حلزون های آکواریوم نیز شناخته میشوند.

تنوع و گوناگونی زیاد در شکل ، رنگ و اندازه آنها را بشدت خواستنی کرده و آنها میتوانند زینت بخش خوبی برای هر آکواریومی باشند. ما در این مقاله شما را با چندتا از معروفترین و محبوبترین آنها آشنا میکنیم.

انواع حلزون آکواریومی

مزایای حلزون در آکواریوم :

علارغم اینکه خیلی ها دیدگاه منفی نسبت به نگهداری حلزون در آکواریوم دارند ولی وجود حلزون در آکواریوم چندتا مزیت منحصر به فرد دارد که وجود آنها را در آکواریوم توجیه میکند. در ادامه باهم با این مزیتها آشنا میشویم.

مزیت اول :

حلزونها پاکننده های آکواریوم هستند. آنها از خزه ها ، جلبلک ها ، باقی مانده غذای ماهی ها و دیگر ریز مواد معلق در آب تغذیه میکنند که این امر به تمیز ماندن آکواریوم و جلوگیری از رشد باکترها و آلودگی های حاصل از فساد مواد غذایی کمک میکند.

مزیت دوم :

نوع خاصی از حلزون به اسم حلزون شیپوری مالزیایی (Malaysian trumpet snail) زیر شن و ماسه کف آکواریوم را بعنوان محل استراحت خود انتخاب میکند. این حلزون برای تهیه غذا شن های کف آکواریوم را حفاری میکند که این امر به تسهیل جریان هوا و جلوگیری از حبس شدن مواد آلی در کف اکواریوم کمک میکند.

مزیت سوم :

از آنجایی که حلزونها آب شیرین در اشکال ، رنگهای و اندازه ای جورباجوری هستند به اکواریوم شما زیبایی و جذابیت میبخشند.

در جدول زیر شما میتوانید چکیده یی از مقاله را ببیند.

نام حلزون نام علمی طول عمر اندازه (cm)دمای آب (c)میزان PH
نریت شاخدار Clithon corona 1 سال 3 الی 4 22 الی 30 7 الی 8
نریت گورخر Neritina natalensis 2 سال 3 الی 4 18 الی 306.5 الی 8.5
نریت ببری Neritina Semiconica 1 سال 5 الی 7 18 الی 306.5 الی 8.5
حلزون سیب Ampullariidae 10 سال 7 الی 10 18 الی 28 6.5 الی 8
حلزون خرگوش Tylomelania 3 سال 4 الی 12 24 الی 30 7.2 الی 8
حلزون عاج Pomacea bridgesii 1 سال و بیشتر 7 الی 8 20 الی 287.6 الی 8.5
حلزون شیپوریMelanoides tuberculata2 الی 3 سال 3 الی 4 22 الی 30 6.5 الی 8.5
حلزون مرموز Pomacea bridgesii 4 سال 5 الی 820 الی 287.6 الی 8.4

محبوبترین انواع حلزون اکواریومی :

در ادامه با چندتا از محبوب ترین حلزونهای آکواریمی آشنا میشویم.

1. حلزون نریت (Nerite snail) :

A. نریت شاخدار (Horned Nerite snail) :

بومی جنوب شرق آسیاست. تا سه سانتیمتر رشد میکند.

B. نریت گورخر (Zebra Nerite snail) :

بومی آفریقای جنوبی موزامبیک کنیا و سومالی است. تا سه سانتیمتر قد میکشد.

C. نریت ببری (Tiger Nerite snail) :

بومی اندونزی است. تا 5 سانتیمتر رشد میکند.

نکته : خانواده نریت برای تولید مثل نیاز به آبشور دارد پس احتمال اینکه در آکواریوم تکثیر یابد خیلی کم است.

نکته : به یاد داشته باشید که بعد از مرگ نریت ها انها را از آکواریوم خارج کنید، چونکه لاشه رو به فساد نریت ها تولید آمونیاک میکند. که روی کیفیت و سلامت آب و سلامت حیوانات آکواریوم تاثیر منفی میگذارد.

انواع حلزون خوراکی نام مقاله ی است که شما میتوانید با محبوب ترین انواع حلزون قابل خوردن آشنا شوید.

2.حلزون مرموز (Mystery snail) :

حلزون های مرموز به حلزون های اینکا نیز معروف هستند. این گونه در رنگهای مختلفی از جمله بنفش ، آبی ، مشکی وجود دارد. به دلیل همین تنوع رنگی و بی آزار بودن جز محبوب ترین های آکواریوم محسوب میشود. بین 2 تا 3 سال عمر میکند و حدود 5 تا 8 سانتیمتر قد میکشد. این گونه هر دو سیستم تنفسی یعنی شش و آبشش را داراست و برای تولید مثل به جنس مخالف نیاز دارد. بومی برزیل، پاراگوئه، پرو و بولیوی است.

a-mystery-snail
perpule-mystery-snail
a-cute-mystery-snail

اگر علاقه مند به آشنایی با خواص بینظیر سیاهدانه هستید ما یه شما مقاله خواص سیاهدانه را پیشنهاد میکنیم.

3. حلزون خرگوش (Rabbit snail) :

به دلیل اندازه، رنگ و ظاهرش که به خرگوش شباهت دارد به سرعت جا خودش را در اکثر آکواریومها باز کرده است. اصالتا بومی جزیر سولاسی اندونزی است. گفته میشود که در حدود 3 سال عمر میکند و در شرایط مطلوب تا 15 سانتیمتر رشد میکند در نتیجه برای اکواریومهای بزرگ مناسب است. سرعت تولید مثل این گونه کند است و بعید است که بخاطر تکثیر بیش از حد به مشکل بخورید.

rabbit-snail

4. حلزون قاتل (Assassin snail) :

نوع خاصی از حلزون اکواریومی است که از گوشت حلزونهای دیگر تغذیه میکند. بعضی ها از این گونه بعنوان آفت آکواریوم نام میبرند ولی در مقابل ، عده یی دیگر بر این باورند که وجود این گونه در اکواریوم به کنترول جمعیت باقی گونه های حلزون در آکواریوم کمک میکند. البته باید در اینجا اشاره کنیم که ماهی بادکنکی و گربه ماهی و نوع خاصی از لوچ ها نیز از علاقه مندان به گوشت حلزون ها هستند ولی این گونه ها مناسب هر اکواریومی نیستند.

5. حلزون شیپوری (Malaysian Trumpet snail) :

حلزون شیپوری جزئ محبوب ترین لاشخوارهای اکواریوم در سراسر جهان به شمار می آید.یکی از گونه های محبوب در تمیز نگهداشتن اکواریوم محسوب میشود، ولی در عین حال به دلیل تکثیر خارج از کنترل با افتخار ، جزئ منفورترین گونه های حلزون اکواریومی نام خودش را در کتاب گینس ثبت کرده است. آنها پارتوژنتیک هستند نه همافرودیت. به این معنی که ماده ها قادرند بدون تماس با جنس نر تعداد بیشتری ماده بدنیا اورند. در ادامه تصویری از این گونه را تماشا میکنید.

a-trumpet-snail

6. حلزون عاج (Ivory snail) :

این گونه به spike-topped apple نیز شهرت دارد. جز خانواده apple snail قرار دارد. به واسطه ظاهر و ویژگیهایی که دارد همه افراد با هر سلیقه یی رو مجذوب خود میکند. بسیار آرام است و در تمیز نگه داشتن آکواریوم شما کوشاست.

ivory-snail
Ivory snail

7. حلزون سیب (Apple snail) :

گفته میشود که اولین بار حلزون سیب در سال 1980 میلادی بعنوان غذا در تایوان معرفی شد. بعدها به ژاپن ، اندونزی ، تایلند و ژاپن گسترش یافت. امروزه بخاطر تنوع در اندازه ، ظاهر و رنگ راه خودش را به آکواریومها باز کرده است. در شرایط مناسب طول عمری در حدود 10 سال دارد. هم چیز خواره است به این معنی که در تمیز نگه داشته شدن محیط آکواریوم کمک میکند.

golden-apple-snail
zebra-apple-snail

برای دانستن معجزه موسین حلزون برای سلامت پوست شما میتوانید به مقاله حلزون تراپی مراجعه کنید.

کنترول کیفیت آب آکواریوم :

برای داشتن ماهیان و حلزونهای سالم و سرزنده ، کیفیت آب اکواریوم نقش اساسی بازی میکند. تغییرات PH آب در کیفیت رشد و نمو موجودات اکواریوم و رشد باکتریها و قارچ ها بسیار تاثیر گذار است. بطور مستمر میزان اکسیژن ، PH ، دما و شیمی آب را چک کنید و سعی کنید این چهار فاکتور همیشه در حالت تعادل باشند.

لطفا با نظرات و پیشنهادات خود ما را در بهبود کیفیت مقالات یاری کنید.

4.9/5 - (8 امتیاز)

متن دیدگاه‌ها

  • مهدی امیری
    1402-06-04 در 4:44 ب.ظ

    کینگ ربیت موجود دارید؟

  • سجاد
    1402-02-31 در 6:54 ب.ظ

    ما میتونیم همه اینها رو با هم تو اکواریوم نگهداری کنیم؟

    • meysam
      1402-03-01 در 11:05 ب.ظ

      بله ، مشکلی ایجاد نمیکنه

یک نظر ارسال کنید