داشتن پوستی سالم و بدون چین و چروک آرزوی هر انسانی است و امروزه زنان در سرتاسر جهان هر کاری میکنند تا جوانتر و زیباتر به نظر برسند. که خیلی هابرای رسیدن به این آرزوی خود حتی مخاطرات جراحی را به جون میخرند و در عین حال آنهایی هم که از جراحی ترس دارند ترجیح میدهند از روشهای مصالمت آمیز تری استفاده کنند.
یکی از این روشها که امروزه برای این مقصود بکار برده میشود و طرفداران زیادی هم پیدا کرده استفاده از حلزون زنده روی پوست است. در این روش تعدادی حلزون خاص ( آچاتینا و آلبینو ) را روی پوست قرار میدهند و اجازه میدهند که برای مدتی روی پوست بخزد. با حرکت حلزون مایعی از آن ترشح میشود که به آن به اصطلاح موسین ( mucin ) گفته میشود. این موسین همان ماده ی است که ما امروز در این مقاله در موردش صحبت خواهیم کرد.
در سالهای اخیر استفاده از حلزون به عنوان یک درمان مکمل و در بعضی موارد درمان جایگزین برای طیفی از مشکلات پوستی در خیلی از کشورها دنیا بالاخص کشورهای جنوب شرق آسیا مثل چین، ژاپن، تایلند و کره جنوبی مرسوم شده است. گفته میشود که ایده استفاده از حلزون به منظور زیبایی و درمان مشکلات پوستی در عصر حاضر ابتدا از سالن ها و کلینیک های زیبایی در کشور ژاپن شروع شده است.
احتمالا الان از خودتون میپرسید که اولین کسی که ایده استفاده از حلزون برای درمان مشکلات پوستی به فکرش خطور کرد کیست؟ برای جواب این سوال دوتا روایت متفاوت وجود دارد. در روایت اول گفته میشه که اولین کسی که پی به خواص شگفت انگیز مخاط حلزون برد دانشمند یونانی بقراط بود. او به مریض هایش که از مشکلات پوستی رنج میبردند مخلوط حلزون کوبیده شده با شیر ترشیده را تجویز میکرد. در روایت دوم گفته میشود که استفاده از مخاط حلزون به طور موضعی توسط پرورش دهندگان حلزون در شیلی به جهان معرفی شد. از آنجایی که این کشاورزان به واسطه شغلشان برای مدت طولانی با حلزون ها سروکار داشتن پس از مدتی متوجه پوستی صاف و شفاف و بدون لک خود شدند.
حلزون تراپی همانطور که از نامش پیداست روشی است که در آن نوع خاصی از حلزون زنده (آچاتینا یا آلبینو) را روی صورت افراد قرار میدهند و اجازه میدهند که برای مدتی روی صورت بخزند. درحالی که حلزون روی صورت فردحرکت میکند از خودش ماده ی چسبناک و لزج بیرنگ که به اصطلاح به آن موسین ( Mucin) گفته میشوداز خودش ترشح میکند. موسین حلزون مملو از مواد مغذی ضروری است که می تواند برای پوست ما بسیار مفید باشد – آلانتوئین، اسید گلیکولیک، اسید هیالورونیک، پروتئین ها (کلاژن و الاستین)، پپتیدها و آنتی اکسیدان ها …. بخشی از مواد موجود در مخاط ترشح شده حلزون میباشد که در بهبود کلاژن سازی و الاستین پوست بسیار موثرند.
اسید گلیکولیک به لایه برداری و حذف سلول های مرده پوست، سرعت بخشیدن به گردش سلولی و افزایش تولید کلاژن کمک می کند. همچنین در پاکسازی منافذ، صاف کردن چین و چروکهای ریز، بهبود رنگ پوست، محو شدن لکههای تیره و آسیبهای ناشی از نور خورشید و آبرسانی به پوست برای ظاهری جوانتر موثر است.
اسید هیالورونیک یک ماده لغزنده است که بدن مابه طور طبیعی آن را تولید می کند. اسید هیالورونیک در سراسر بدن ما به ویژه در چشم ها، مفاصل و پوست وجود دارد. این اسید در مرطوب نگه داشتن پوست و خاصیت الاستیکی آن نقش بسزایی دارد.
در ویدیو زیر خانم مونا گودرزی از بلاگرهای حوزه زیبایی درباره حلزون تراپی بیشتر توضیح میدهد
با توجه به آنچه که تا الان در مورد خواص مخاط حلزون ذکر کردیم باید گفت که هیچ گونه محدودیت سنی , پوستی برای گذاشتن حلزون روی پوست وجود ندارد و درصوتی که شما از خزیدن حلزون روی پوست خود مشمئز نمیشید میتوانید این کار را با توجه هدفتان سالی 2 تا 3 بار انجام دهید . فقط به یاد داشته باشید که اگر پوست شما به مخاط حلزون حساسیت نشان میدهد از انجام آن خوداری کنید.
سعی کنید به مراکز و کلینیک هایی مراجعه کنید که بهداشت حلزون را رعایت میکنند بهطور کلی، موسین حلزون را میتوان برای انواع پوست استفاده کرد، اگرچه خواص آبرسانی آن، بهویژه برای افرادی که پوست خشک دارند، موثرتر است.
اگر از مقاله ی من راضی بودید ممنون میشم نظرتان را برام کامنت بگذارید