حلزون خوراکی, شاید خوردن حلزون به عنوان یک وعده غذایی در فرهنگ غذایی خیلی از کشورها امری غیر عادی به نظر برسد ولی همانطور که در منابع تاریخی ذکر شده خوراک حلزون در منو غذایی خیلی از کشورها مرسوم بوده است. فرانسه, یونان, بلغارستان, تایلند, بومیان استرالیا, کنیا, تانزانیا, غنا چند نمونه از کشورهایی هستند که خوردن حلزون جز سنت های غذایی شان بحساب میاید. سایت ویکی پدیا حلزون خوراکی را اسکارگو به معنی حلزون که یک کلمه فرانسوی است نیز معرفی میکند. لینک منبع
In American English, edible land snails are also called escargot, taken from the French word for ‘snail,’ [1] and the production of snails for consumption is called snail farming or heliciculture.
در سالهای اخیر تولید و پرورش حلزون در مزارع پرورش حلزون به منظور فروش در بازار و رستورانها بعنوان حلزون خوراکی بطور چشمگیری افزایش داشته است. خواص گوشت حلزون و طعم لذیذش سبب شده طرفداران زیادی پیدا کند. اما در ایران بدلیل مسائل شرعی طبخ و ارائه حلزون در رستورانها جائز نیست و منع قانونی دارد. ولی این را باید بدانید که خواص حلزونها فقط به گوشتش ختم نمیشود دیگر خواص این خوشگل های آرام و دوست داشتنی باعث شده بصورت خانگی یا صنعتی پرورش حلزون در ایران مورد توجه و استقبال قرار بگیرد.
اخیرا حلزون تراپی ( snail therapy ) بعنوان یک روش نو ، طبیعی و غیرتهاجمی برای اهداف زیبایی در بین بانوان درحال گسترش است. از سوی دیگر بسیاری از شرکتهای تولید کننده لوازم آرایشی و زیبایی از موسین حلزون برای تهیه و تولید محصولات خود استفاه میکنند.
گفته میشود که بیش از 40000گونه مختلف حلزون روی این کره خاکی زیست میکنند. از اعماق اقیانوس ها گرفته تا جنگلهای بارانی و ارتفاعات کوهها گسترگی زیستگاه آنها رو تشکیل میدهند. اگر چه اکثر حلزونها سمی نیستند و برای انسان خطری ندارند ولی در بین آنها هستند گونه هایی که بشدت سمی و کشنده اند.
یکی از این ها به اسم Conus Geographus جز خانواده حلزونهای مخروطی است.
از بین تمامی گونه های حلزونها چه آنهایی که در دریا و آبهای شیرین زندگی میکنند چه آنهایی که در خشکی ,چند گونه هستند که طعم و مزه شان مورد پسند اکثر مصرف کنندگان گوشت حلزون قرار گرفته است. در ادامه با چندتا از محبوب ترین حلزون های خوراکی آشنا میشویم.
نام علمی این حلزون Helix pomatia میباشد. بومی اروپاست و تا هشت سال عمر و تا هشت سانتیمتر رشد میکنند.
اولین گونه و شاید محبوترین گونه حلزون خوراکی در اروپا محسوب میشود. این گونه بشدت مورد علاقه فرانسوی هاست و سالی چند تن از آن را مصرف میکنند. حلزون رومی اغلب به عنوان یک غذای لذیذ در نظر گرفته می شود و معمولا در غذاهای فرانسوی، به ویژه در غذاهایی مانند اسکارگو و بورگون استفاده می شود.
نام علمی این حلزون Helix aspersa میباشد. سه تا از معروفترین و محبوبترین این گونه Helix aspersa maxima و Helix aspersa muller و Helix aspersa aspersa هستند. در اصل بومی قسمت مدیترانه یی اروپا است ولی امروزه در اکثر نقاط جهان زیست میکند. هلیکس آسپرسا اسپرسا یک گونه محبوب برای اهداف آشپزی است و اغلب در غذاهایی مانند اسکارگوت و پائلا استفاده می شود.
در ادامه نحوه تهیه خوراک حلزون Helix aspersa را تماشا میکنید.
از انواع گونه های حلزون آچاتینا برای خوراک حلزون استفاده میشود. این گونه یکی از بزرگترین گونه های حلزون در خشکی محسوب میشود. بین 5 تا 8 سال عمر و تا 30 سانتیمتر رشد میکند. طعم و مزه اچاتینا بیشتر در بین مردم آفریقا طرفدار دارد. حلزون اچاتینا انواع مختلفی دارد که شما میتوانید در اینجا بیشتر در مورد آنها آشنا شوید.
نام علمی این حلزون Helix Lucorum است. بزرگترین نوع از خانواده هلیکس محسوب میشوند. همانطور که از نامش پیداست بیشتر بومی ترکیه و کشورهای آسیای صغیر است.
به حلزون اسپانیایی نیز معروف است. نام علمی این حلزون Otala Punctaca است. این گونه در اسپانیا و پرتغال محبوب است و طعم ملایم و خامه ای دارد.خیلی بزرگ نیست نهایتا تا چهار سانتیمتر رشد میکند. برخلاف جثه ی کوچیکش طول عمر طولانی دارد چیزی بین 12 تا 15 سال
در شرقی ترین نقطه از کشور هند, مرز بین هند و میانمار منطقه یی به اسم مانیپور , مردم محلی این منطقه علاقه خاصی به نوعی حلزون دارند که در زبان محلی به آن تاروی ( Tharoi ) میگویند. و از آن میان وعده ی تهیه میکنند که نام آنرا تاروی تانگبا ( Tharoi thongba ) گذاشته اند. در ویدیو پایین نحوه تهیه این غذای محلی را میتوانید مشاهده کنید.
بسته به گونه ،گوشت حلزون طعم ، مزه و بافت متفاوتی دارد. برای مثال در حالی که گفته میشود گوشت حلزون رومی دارای طعم غنی ، کره ایی و بافت سفت است ، ولی گوشت آچاتینا طعم ملایم و بافت لطیفی دارد و بیشتر مورد پسند ذائقه مردم آفریقاست و در حال حاضر نمیتوان گوشت آچاتینا در منو غذایی رستورانهای اروپا پیدا کرد . در کل، طعم حلزون به دلیل متفاوت بودن با دیگر گوشتها، برای بعضی افراد جذاب است و برای بعضی دیگر قابل قبول نیست.
ما در مقاله انواع حلزون در طبیعت در این باره صحبت کرده ایم که اگر دوست دارید می توانید مطالعه کنید.
ی سوال
بافت گوشت حلزون شبیه بافت میگو ه یا باهم فرق داره
لطفا محتوای جدید ما را حمایت کنید و نظر و امتیاز دهید با سپاس
سلام و خسته نباشید حضور شما دوستان عزیز
بنده مزرعه پرورش حلزون دارم .
باکیفیت و کاملا عاری از آلودگی.
جهت خوراک و پرورش برای محصولات زیبایی.
سایز جوجه -پیش مولد-مولد-سوپر مولد و شاه مولد.
اگر مایل به همکاری بودید برای سفارش به بنده پیام بدید یا تماس بگیرید.
به قیمت به صرفه ارسال رایگان به سراسر ایران
?
آرزو تیموری هستم
شماره تماس:
۰۹۰۳۶۲۴۳۰۹۵
حسینی
1402-06-09 در 2:18 ب.ظسلام من پرورش دهنده حلزون های آفریقایی آچاتینا هستم برای موارد زیبایی میخواید یا خوراکی؟
نیما
1402-05-26 در 11:21 ب.ظممنون از اطلاعات مفیدی که دادین
از کجا باید حلزون مولد تهیه کنیم ؟
حسینی
1402-06-09 در 2:18 ب.ظسلام من پرورش دهنده حلزون های آفریقایی آچاتینا هستم برای موارد زیبایی میخواید یا خوراکی؟
محمدعلی سیفی
1402-06-27 در 11:44 ق.ظحلزون افریقایی برای حلزون تراپی هم مناسب هست یا فقط برای غذا و خوردن هست؟
09135164515
افشار
1402-06-14 در 2:47 ق.ظسلام بنده دارم د میفروشم ۰۹۳۳۲۵۴۸۹۶۹
Arezou.snail
1402-09-18 در 7:59 ب.ظسلام و خسته نباشید حضور شما دوستان عزیز
بنده مزرعه پرورش حلزون دارم .
باکیفیت و کاملا عاری از آلودگی.
جهت خوراک و پرورش برای محصولات زیبایی.
سایز جوجه -پیش مولد-مولد-سوپر مولد و شاه مولد.
اگر مایل به همکاری بودید برای سفارش به بنده پیام بدید یا تماس بگیرید.
به قیمت به صرفه ارسال رایگان به سراسر ایران
?
آرزو تیموری هستم
شماره تماس:
۰۹۰۳۶۲۴۳۰۹۵