انواع حلزون در طبیعت

انواع حلزون , حلزون ها جز خانواده ی بزرگ نرمتنان به شمار می آیند. از آنجایی که آنها حیواناتی بسیار سازگار با محیط هستند تقریبا در همه جا میتوان آنها را پیدا کرد. اینکه دقیقا چند نوع حلزون در سیاره ما وجود دارد آمار دقیقی در دست نیست. منابع مختلف  اعداد و ارقام مختلفی را ذکر کرده اند. این اعداد و ارقام از 3000 ذکر شده تا 43000 گونه. ما در این مقاله با چند تا از مهمترین گونه های حلزونها,محل زندگی و بعضی از خصوصیات جالب آنها آشنا میشویم.

حلزون‌ها را می توان بر اساس ویژگی‌های مختلفشان مانند شکل، اندازه، رنگ صدف و محل زندگیشان دسته‌بندی کرد.

large-snail

به طور کلی حلزونها به دو دسته کلی  خاکزی و آبزی ( aquatic and terrestrial ) طبقه بندی میشوند,حلزونهای آبزی خودش به دو گروه حلزون آب شیرین و دریایی تقسیم میشود. بسته به نوع و محل زندگی حلزونها از 1 تا 25 سال عمر میکنند. اکثر حلزون ها هرمافرودیت هستند، به این معنا که می توانند هم ماده باشند و هم نر. در حالی که برخی از حلزون های هرمافرودیت ممکن است به حلزون دیگری برای تولید مثل نیاز داشته باشند، برخی می توانند به تنهایی از طریق تولید مثل غیرجنسی این کار را انجام دهند. حلزونها بسته به نیاز و محل زیستگاه میتوانند شش یا آبشش داشته باشند و برخی از گونه ها هم شش و هم آبشش دارند.

به حلزونهایی بدون لاک بیرونی راب (slug) گفته میشود. البته این نوع از حلزونها لاک دارند ولی لاک آنها درون بدنشان و خارج از دید ماست که یکی از مزیتهای این موضوع تسریع در حرکت آنهاست.

حلزونهای خاکزی:

حلزون رومی (Roman snail), حلزون سبز مدیترانه یی (Mediterranean green snail), حلزون غول پیکر آفریقایی (Giant African snail), حلزون باغی (Garden snail), حلزون آتشین (Fire snail), حلزون شیر (Milk snail) یا حلزون اسپانیایی از مهمترین نمونه های حلزونهای ساکن خشکی به حساب می آیند. برخی از این گونه ها به شرایط خاص آب و هوایی برای زیستن نیاز دارند و برخی دیگر هم می توانند خودشان را با شرایط مختلف آب و هوایی سازگار کنند. برای مثال شما می توانید حلزون آتشین را فقط در کشور مالزی و در ارتفاعات بالای 1000متر در جنگل های بارانی و مرطوب پیدا کنید. ولی حلزون باغی یا حلزون غول پیکر آفریقایی (آچاتینا فولیکا آلبینو و جید ) در گذشته بومی جنگل های بارانی و مرطوب شرق قاره آفریقا کشورهایی مثل کنیا و تانزانیا بوده ولی امروزه به دلیل توجیه اقتصادی و خواص زیاد موسین این گونه در تولید محصولات مربوط به زیبایی و حلزون تراپی در اکثر کشورهای اروپایی و آسیایی بخصوص کشورهای جنوب شرق آسیا مثل کره جنوبی تایلند ژاپن فیلیپین اندونزی پرورش داده میشود.

حلزونهای آبزی:

حلزون آب شیرین:

حلزون آب شیرین گونه متنوعی از خانواده حلزونها به شمار می آیند که در رودخانه ها, دریاچه ها و برکه ها زیست میکنند. این گونه از باقیمانده غذای ماهی ها, جلبلک ها و دیگر ذرات معلق در آب تغذیه میکند و به واسطه تنوع و گوناگونی در شکل و رنگ صدف گزینه مناسبی برای زینت بخشیدن به اکواریوم ها به شمار می آیند.

حلزون دریایی:

 گونه یی دیگر از حلزون های آبزی حلزونهای دریایی هستند که در آبهای شور مثل دریاها و اقیانوسها زیست میکنند. اکثر حلزونهای دریایی دارای آبشش هستند که به آنها کمک میکند تا در زیر آب نفس بکشند.در عین حال برخی نیز داری شش هستند که آنها را قادر میسازد برای مدت طولانی زیرآب دوام بیاورند.این خصیصه برای آنها یک مزیت دیگر هم دارد و آن هم این است که آنها میتوانند بین دریا و خشکی جابجا شوند که این امر با سازگاری آنها با محیط کمک زیادی میکند.

5/5 - (1 امتیاز)

متن دیدگاه‌ها

  • meysam
    1401-12-26 در 8:42 ق.ظ

    چقدر جالب من اصلا انتظار نداشتم این همه نوع حلزون وجود داشته باشه

یک نظر ارسال کنید