انواع حلزون در طبیعت

حلزون ها جز خانواده ی بزرگ نرمتنان به شمار می آیند. از آنجایی که آنها حیواناتی بسیار سازگار با محیط هستند تقریبا در همه جا میتوان آنها را پیدا کرد. اینکه دقیقا چند نوع حلزون در سیاره ما وجود دارد آمار دقیقی در دست نیست. منابع مختلف  اعداد و ارقام مختلفی را ذکر کرده اند. این اعداد و ارقام از 3000 ذکر شده تا 43000 گونه. ما در این مقاله با چند تا از مهمترین گونه های حلزونها,محل زندگی و بعضی از خصوصیات جالب آنها آشنا میشویم.

حلزون‌ها را می توان بر اساس ویژگی‌های مختلفشان مانند شکل، اندازه، رنگ صدف و محل زندگیشان دسته‌بندی کرد.

big-snail

انواع حلزون

به طور کلی حلزونها به دو دسته کلی با لاک و بدون لاک تقسیم بندی میشوند.حلزونهای با لاک ( صدف ) خودشان به دو گروه حلزونهای خاکی و آبی ( aquatic and terrestrial ) طبقه بندی میشوند، حلزونهای آبی خودش به دو گروه حلزون آب شیرین و دریایی تقسیم میشود. بسته به گونه و محل زندگی و شرایط آب و هوایی حلزونها این پتانسیل را دارند که تا 20 سال هم عمر کنند. البته که تعداد معدودی از گونه های حلزون میتوانند همچین طول عمری داشته باشند.

اگرچه بیشتر حلزون های خشکی ریه دار و هرمافرودیت هستند ولی در مقابل ، همه حلزونهای پیش شاخه ای ساکن دریا دوپایه یا به اصطلاح گونوکوریک هستند به این معنی که جنسیت مجزا دارند. هرمافرودیت به این معنی است که هم دارای اندام جنسی نر و هم اندام جنسی ماده هستند.
در حالی که برخی از حلزون های هرمافرودیت ممکن است به حلزون دیگری برای تولید مثل نیاز داشته باشند، برخی می توانند به تنهایی از طریق تولید مثل غیرجنسی این کار را انجام دهند. حلزونها بسته به نیاز و محل زیستگاه میتوانند شش یا آبشش داشته باشند و برخی از گونه ها در آن واحد هم شش و هم آبشش دارند.

به حلزونهایی بدون لاک راب (slug) گفته میشود. این دسته نیز همانند حلزونهای با لاک به دو گروه خاکی و آبی تقسیم بندی میشوند.

حلزونهای خاکی:

حلزون رومی (Roman snail), حلزون سبز مدیترانه یی (Mediterranean green snail), حلزون غول پیکر آفریقایی (Giant African snail), حلزون باغی (Garden snail), حلزون آتشین (Fire snail), حلزون شیر (Milk snail) یا حلزون اسپانیایی از مهمترین نمونه های حلزونهای با لاک ، ساکن خشکی به حساب می آیند.

در حالی که حلزون آتشین فقط در کوههای کشور مالزی و در ارتفاعات بالای 1000 متر در جنگل های بارانی و مرطوب یافت میشود ولی گونه های حلزون باغی یا آچاتینا فولیکا به دلیل سازگار پذیری با محیط و آب و هوا در اکثر کشورها توانایی زیست دارد. این گونه که بخاطر اندازه بزرگش شهرت یافته است جز حلزونهای خوراکی نیز محسوب میشود و از آنها در زمینه حلزون تراپی نیز استفاده میشود.

توجه : برای آشنایی بیشتر با انواع حلزون آچاتینا میتوانید به مقاله یی با همین عنوان مراجعه کنید.

برای آشنایی با محبوبترین انواع حلزون اکواریومی کلیک کنید.

حلزونهای آبی:

حلزون آب شیرین:

حلزون های آب شیرین گونه متنوعی از خانواده حلزونها به شمار می آیند.

Anentome helena snail ، yellow apple snail ، Striped brown mystery snail ، Pomacea snail نمونه هایی از حلزونهای آب شیرین بحساب می آیند.

محل زندگی اینها برکه ها ، رودخانه ها ، دریاچه ها و چشمه های آب شیرین است. این گونه ها از باقیمانده غذای ماهی ها, جلبلک ها و دیگر ذرات معلق در آب تغذیه میکنند و به واسطه تنوع و گوناگونی در شکل و رنگ صدف گزینه مناسبی برای زینت بخشیدن به اکواریوم ها به شمار می آیند.

انواع حلزون خوراکی نام مقاله یی است که در آن در مورد خوراکی بودن حلزونها صحبت میکنیم.

حلزون دریایی:

 گونه یی دیگر از حلزون های آبزی حلزونهای دریایی هستند که در آبهای شور مثل دریاها ، اقیانوسها دریاچ ههای آب شور زیست میکنند. اکثر حلزونهای دریایی دارای آبشش هستند که به آنها کمک میکند تا در زیر آب نفس بکشند.در عین حال برخی نیز داری شش هستند که آنها را قادر میسازد برای مدت طولانی زیرآب دوام بیاورند.این خصیصه برای آنها یک مزیت دیگر هم دارد و آن هم این است که آنها میتوانند بین دریا و خشکی جابجا شوند که این امر با سازگاری آنها با محیط کمک زیادی میکند.

حلزون چند سال عمر میکند؟

عمر حلزون‌ها به شدت وابسته به نوع و شرایط محیطی زندگی آن‌هاست. اکثر حلزونهای خاکی عمر 1 ساله دارند انواع گونه های حلزون غول پیکر آفریقایی طول عمری بین 5 تا 7 سال دارند ولی حلزون رومی که به آن  Helix pomatia نیز گفته میشود تا 10 سال نیز عمر میکند. در برخی موارد، شرایط محیطی و غذایی مطلوب، می‌تواند باعث افزایش طول عمر حلزون شود. در ادامه، نام برخی از انواع حلزون و مدت زمان زندگی آن‌ها ذکر شده است:

  • حلزون پرنده: تا ۵ سال
  • حلزون قهوه‌ای: تا ۲۰ سال
  • حلزون بومی اروپا: تا ۵ سال
  • حلزون دریایی: تا ۲۰ سال
  • حلزون سیاه لب: تا ۵ سال
  • حلزون زنبوری: تا ۱۵ سال
  • حلزون جوجه‌ای: تا ۵ سال
  • حلزون شکاری: تا ۲۰ سال

پرسش های متداول انواع حلزون:

4.9/5 - (10 امتیاز)

متن دیدگاه‌ها

  • شهرکی
    1402-06-30 در 2:10 ب.ظ

    من از گیلان چند حلزون گرفتم ولی همه میگن سمی هستن چطوری تشخیص بدم واقعا سمی هستن یا نه

    • ناهید
      1402-07-14 در 3:53 ب.ظ

      من الان چند تا حلزون پیدا کردم نمیدونم حلزون زندن یا مردن

  • رها ج
    1402-06-29 در 5:18 ب.ظ

    لطفا اسم در مرد حلزون بگو

  • مصطفی کاظمی
    1402-05-11 در 8:58 ق.ظ

    سلام و احترامات آیا همه انواع آن فروخته میشی
    نوع وحشی و اهلی ان؟

    • meysam
      1402-05-13 در 8:13 ق.ظ

      سلام . در حال حاضر تنها نژادی که تو ایران پرورش داده میشه نژاد اچاتیناست . اخیرا برای صادرات به خارج از کشور اقداماتی مثبتی انجام شده.

  • تقوی
    1402-04-01 در 12:24 ق.ظ

    ببخشید این حلزون‌ها که در باغهای پرتقال به عنوان آفت زیست می‌کنن هم خوراکی هستن ؟ خیلی زیادن

    • ححح
      1402-06-27 در 9:50 ق.ظ

      آره باغی هست خوب

  • میلاد
    1402-02-11 در 6:08 ب.ظ

    سلام من یک حلزون دارم الان بیش از 6ماه دارمش ولی نژادشا نمیدونم

  • خلیل
    1402-01-08 در 3:50 ب.ظ

    باسلام مدت4ماهه درخانه اقدام به پرورش حلزون دارم ازلحظه تخم گذاری تالحظه تولداصولابین8الی12روزطول میکشه تاتولدنوزادان حلزون راشاهدباشیم متاسفانه کسیکه پیشنهادپرورش درخانه داده بودقرارشدبعدازانکه نوزادان4الی6سانتی شدن انهاراازمن بخره اماحالامنکرش شده گویافقط فروش انهابرایش خوشاینتراست بمانددراین مدت کلی هزینه اعم ازخاک مکمل وغذاکه انواع سبزیجات شامل میشه اونم باگرانی های فعلی رودستم گذاشته خداراشاکرم همون اغازکارحریص نبودم اماعده ای دیگرباشنیدن انکه درکمترین زمان ممکن میشه پولتوچندین برابرکرداومدن از40میلیون تا100میلیون همون اول کارسرمایه گذاری کردن حالاهم رودستشون مونده تازه کلی هم تلفات وکشته داده اندبااینوجودمن بدنبال راهکارهای دیگری هستم تاازاین راهی که اغازنمودم بهره سودمندتری ببرم حال اگه دوستان وبزرگوارانی دراینخصوص تجربه ای دراین زمینه دارندمحبت کرده مراجهت بهبودی دراین کاریاری فرماییدباتشکرخلیل خالقی خراسان شمالی

    • پشتیبان بازار آنلاین سایت شمال
      1402-01-08 در 8:37 ب.ظ

      ممنون از اینکه تجربه خود را با مخاطبین ما به اشتراک گذاشتید جناب خالقی

    • Reza
      1402-02-09 در 6:49 ق.ظ

      ۰۹۰۲۱۸۲۱۷۱۸ .سلام من رضا بوشهر در صورت امکان با من تماس بگیرید

    • مرادی
      1402-05-26 در 3:18 ب.ظ

      سلام من یکسری حلزونن مولد دارم اگر شما می‌خرید بفرمااید

  • meysam
    1401-12-26 در 8:42 ق.ظ

    چقدر جالب من اصلا انتظار نداشتم این همه نوع حلزون وجود داشته باشه

یک نظر ارسال کنید